Події
5 грудня 2019
Двоє чоловіків хотіли викрасти помічницю депутата Ради і вимагати викуп $ 500 тис
У листопаді правоохоронці отримали оперативну інформацію про діяльність злочинної групи, яка готує викрадення людини з метою отримання винагороди.
news-image

Національна поліція запобігла викраденню помічниці депутата Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Нацполіціі, передають Українські Новини, пише «Є!».

Зловмисників, які чітко спланували її викрадення з метою вимагання викупу в розмірі 500 тисяч доларів США, затримали. В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії", - сказано в ньому.

Зазначається, що в листопаді правоохоронці отримали оперативну інформацію про діяльність злочинної групи, яка готує викрадення людини з метою отримання винагороди.

Слідчі Головного слідчого управління почали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 189 (замах на вимагання) Кримінального кодексу, а потім разом зі співробітниками карного розшуку та оперативних служб почали документування їхньої злочинної діяльності. У четвер правоохоронці затримали підозрюваних, які планували викрадення помічниці депутата Ради із застосуванням насильства.

При цьому в повідомленні не вказані імена помічниці і депутата. Зазначається, що при огляді у підозрюваних вилучили молоток, ніж, два шприци з речовиною, схожою на наркотичну, і бойову гранату. Затримані - двоє раніше судимих ​​жителів різних областей України, віком 31 і 47 років.

Досудовим розслідуванням установлено, що фігуранти ретельно готувалися до злочину: вивчили територію поблизу місця роботи потерпілої, її графік і навіть підготувалися для подальшого тримання жертви після викрадення. Підозрюваних затримано, вирішується питання про оголошення їм підозри в скоєнні злочину. Згідно із санкцією статті, їм загрожує від 5-х[ до 10-х років позбавлення волі. Зараз проводяться слідчі дії.

Раніше стало відомо, що в Егейському морі з судна, що терпить лихо, врятували 14 українців.

Читайте також:В школі на Дніпропетровщині отруїлись учні та вчитель: деталі