Події
8 грудня 2019
Пожежа в Одесі: 8 грудня в Україні оголосили днем жалоби
На всій території України мають приспустити державні прапори на будинках і спорудах органів державної влади
news-image
Президент Володимир Зеленський оголосив в Україні 8 грудня день жалоби за загиблими внаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави, інформує «Є!».

Згідно з указом, на всій території України мають приспустити державні прапори на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, скасувати розважально-концертні заходи, а також внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Раніше повідомлялось, що кількість жертв пожежі в Одеському коледжі зросла до 8.

Вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що на вулиці Троїцькій, сталася пожежа, вона виникла на третьому поверсі 6-поверхової будівлі. Вогонь розповсюдився на площі 4 тисячі квадратних метрів, коли пожежу вдалося локалізувати. Гасили пожежу майже добу.

Станом на вечір 7 грудня, жертвами пожежі стали 8 людей, доля ще 8 залишається невідомою. Рятувальники продовжують розбирати завали будівлі. Ще 30 людей постраждали.

В Одеській облдержадміністрації вже на наступний день назвали попередню причину пожежі — зламаний продовжувач. У поліції заявили, що розглядають дві основні версії загоряння — аварійна робота електрообладнання й навмисний підпал. 

Мер Одеси Геннадій Труханов розповів, що у коледжі не було опалення, тому могли бути увімкнені електрообігрівачі.

За розпорядженням мерії в Одесі 5 та 6 грудня були оголошені днями жалоби. 

7 грудня поліція встановила двох підозрюваних у справі про пожежу в коледжі, правоохоронці готують їм повідомлення про підозри.

Читайте також: Пожежа у коледжі Одеси: кількість загиблих зросла