Україна
11 грудня 2019
Найголовніше за день: підвищення прожиткового мінімуму, загроза обвалу на згарищі коледжу та ще одна справа проти Порошенка
Читайте про найголовніші події дня, 11 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 грудня.

Підвищення прожиткового мінімуму

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

Це дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників. Це важливий крок боротьби з бідністю в Україні.

Загроза обвалу на згарищі коледжу 

Рятувальники припинили роботи на одній з ділянок Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу через загрозу обвалення.

Тіла п'яти постраждалих унаслідок пожежі в одеському коледжі досі не впізнали. Унаслідок пожежі загинули 12 людей, постраждали 30, в лікувальних установах залишаються 9 осіб.

Ще одна справа проти Порошенка

Державне бюро розслідувань відкрило справу за фактом можливого скоєння держзради п'ятим Президентом України Петром Порошенко під час підписання Мінських угод у 2015 році. 

У Державному бюро розслідувань підготували проект підозри колишньому президенту Петру Порошенку за зверненням ексчиновника часів Януковича Андрія Портнова та чинних народних депутатів.

Також стало відомо, що набув чинності закон про запровадження «порівняльної реклами».