Iнтерв’ю
11 грудня 2019
“Ми затримали особу, яка вела стрім для Росія 1”, - Сергій Пархоменко
Сергій розказав про реакцію Руху на результати зустрічі в Парижі, про подальші плани та затримання під час акції під Офісом Президента.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» взяв ексклюзивні коментарі у співзасновника "Руху Опору Капітуляції", одного з організаторів Всеукраїнських Віче та акції "Варта на Банковій", Сергія Пархоменко.

Сергій розказав про реакцію Руху на результати зустрічі в Парижі, про подальші плани та затримання під час акції під Офісом Президента осіб, які робили репортаж для телеканалу "Росія 1".

 Кор.: Чи задоволені організатори акції Варта на Банковій та Руху Опору Капітуляції результатами зустрічі у Нормандському форматі? Які моменти є позитивними, а які негативними? Як сприймається погодження Зеленським виконання формули Штайнмайєра?

 Сергій Пархоменко: Апріорі від саміту не варто було очікувати прориву і ще чогось, що нас би влаштувало на 100%. Але те,що президент не перетнув головних червоних ліній, вже варто вважати успіхом. Штайнмаєр - це негатив. Але що таке формула Штайнмаєра? Це одне з трактувань Мінська. Це, власне, і є Мінськ. Кожен цю формулу трактує по своєму. Нажаль, Зеленський вважає, що по формулі - спочатку виведення військ РФ, а потім вибори. Путін вважає навпаки. Формула, все таки, це в першу чергу, політичні питання поперед безпеки, тому це не може вважатися позитивним.

 Кор.: Які подальші дії Руху Опору Капітуляції та які заходи в перспективі? Була мова про те, що якщо буде розглядатись особливий статус для Донбасу, то люди зберуться під Верховною Радою - це стосується щорічного голосування за продовження особливого статусу для ОРДЛО чи якщо будуть розглядатись зміни в Конституцію та закріплення там особливого статусу?

Сергій Пархоменко: Ми постійно маємо контролювати ситуацію і прийдемо під ВР в день голосування за закон про особливий статус. Якщо продовжать чинний - це більш-менш компромісний для нас варіант. Але якщо в нього внесуть зміни чи запропонують інший проект закону, який може містити ту формулу Штайнмаєра, який може нести питання амністії учасників колаборантських формувань і т.д. (а тим паче якщо зміни до Конституції) - ми будемо жорстко тому протидіяти.

 Кор.: На Інститутський активістами Руху Опору Капітуляції було затримано та передано до поліції декількох людей. Що трапилось та хто це був?

 Сергій Пархоменко: Отже, ми затримали особу, яка вела стрім для забороненого в Україні каналу "Росія 1". Ця особа -  Лютікова Ірина Ігорівна, що народилася 26 серпня 1965 у Ростові-на-Дону, працює на Клименка (канал Клименко тайм). З нею був ще один проросійський блогер і ще одна, не встановлена нами, особа. Цих трьох ми передали нацполіції.

 

Раніше інфопростір «Є!» висвітлював акцію під Офісом Президента України. Були встановлені намети та люди чекали на результати зустрічі в Нормандському форматі.

 

Читайте також:Варта на Банковій. Намети вже встановлюють. Пряма трансляція