Політика
12 грудня 2019
Перших російських журналістів пустили в Київ після запрошення Зеленського
У столицю приїхала знімальна група каналу Міноборони РФ.
news-image

Після запрошення президента України Володимира Зеленського у Київ приїхала перша знімальна група російського каналу із так званого "забороненого списку". Відповідний репортаж зі столичного Майдану Незалежності відзняв телеканал Міністерства оборони РФ "Звезда", пише «Є!» з посиланням на zik.ua.

Наша знімальна група летить до Києва. Пан президент Володимир Зеленський на пресконференції сам запросив журналістів у гості. Ми вирішили перевірити, чи тримає він обіцянки, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор в повному спорядженні - техніка та мікрофон з нашим логотипом", - зазначила російська репортерка.

Крім того, на сайті телеканалу зізналися, що приїжджали в Україну і раніше, під вигаданими приводами, що їдуть на концерт, на побачення або що чекає хвора бабуся.

Ну ось ми і в центрі Києва! Я на Майдані. Правда, поки незрозуміло - чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це?", - сказала кореспондент.

У Державній прикордонній службі розповіли, що вищевказані громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці. Вони не повідомили, що є представниками ЗМІ і зокрема "Звезды".

Також прикордонники зазначили, що саме до цих росіян жодних доручень щодо обмеження на в'їзд від інших правоохоронних органів ДПСУ не отримували.

Крім того, в пресслужбі Служби безпеки України наголосили, що спецслужба спостерігає за вищевказаними особами, але також заявили, що вони в'їхали на територію України, як звичайні громадяни - не повідомляючи, що є журналістами.

Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир - російський пропагандист, - ред.) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не "запачкає" людина", - сказав президент.

Раніше повідомлялося, що російським журналістам хочуть дозволити вести репортажі та перебувати в Україні.

Читайте також:“Ми затримали особу, яка вела стрім для Росія 1”, - Сергій Пархоменко