Політика
12 грудня 2019
Плачкова: Опозиційна Платформа - За Життя не дасть владі розпродати українську землю
Про це заявила народний депутат Тетяна Плачкова
news-image

Народні депутати від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ щоразу приходитимуть на засідання Комітету аграрної та земельної політики, на яких розглядатиметься законопроект щодо відкриття ринку землі, та відстоюватимуть кожну свою поправку, пише «Є!».

Незаконне! Саме таким було засідання Комітету аграрної та земельної політики з розгляду законопроекту щодо відкриття ринку землі, яке проводилось сьогодні. Його зібрано з порушенням Закону України «Про комітети Верховної Ради», який чітко визначає, що засідання проводяться за розкладом, складеним не менш як на двотижневий термін. У плані роботи аграрного комітету на грудень сьогоднішнього засідання не було, як не було й окремого комітетського голосування про його скликання саме 12 грудня», – наголосила у своєму дописі у Facebook Плачкова.

Народний депутат нагадала, що про зміни до розкладу засідань комітету його голова повідомляє не пізніше як за чотири дні, це норма закону. Проте аграрний комітет було зібрано без дотримання цієї вимоги.

Ми знаємо, які небезпеки закладає протягування законів у незаконний спосіб та ще й з приховуванням від громадськості. Навіщо це владі? Ми робимо все, щоб не допустити таємного обговорення цього надто важливого для країни закону. Будь-які дії влади мають бути відкритими. Парламент повинен працювати у законний спосіб», – підкреслила Плачкова.

Нагадаємо, до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення внесено понад 4,5 тис. правок. Майже 3500 з них – від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ. Фракція голосувала проти даного законопроекту у першому читанні, наполягає на знятті його з розгляду і проведенні всеукраїнського референдуму щодо відкриття ринку землі.