Події
14 грудня 2019
Журналістку російського телеканалу «НТВ» не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
Журналістка летіла в Україну зі Стамбула
news-image
Прикордонники в аеропорту «Бориспіль» не пустили в Україну журналістку російського телеканалу «НТВ» через незаконне відвідування Криму.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби, інформує «Є!».

Зазначається, журналістка летіла в Україну зі Стамбула.

Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми. Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова та встановили факт незаконного в‘їзду/виїзду до ТОТ АР Крим, що потім підтвердила і мандрівниця, — йдеться у повідомленні.

За порушення вимог українського законодавства журналістці відмовили у перетині кордону та заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

Як передає «НТВ», в Україну не пустили журналістку Олександру Тонких. Напередодні іншому кореспонденту «НТВ» Сергію Савіну разом зі знімальною групою відмовили у в'їзді в Україну. У ДПСУ пояснили це його попередньою незаконною поїздкою до окупованих територій України. 

Зазначимо, 12 грудня, телеканал «Звезда», яким володіє Міністерство оборони Російської Федерації, зняв сюжет про свою поїздку до Києва. Це перші журналісти, яких пустили до Києва після відповідної заяви президента України Володимира Зеленського на саміті «Нормандської четвірки» в Парижі 9-10 грудня.

Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов. Весело говорить у Москві, що відбувається — а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, «глазкамі». Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не забруднить людина, — сказав тоді Зеленський, відповідаючи на питання журналістів.
Читайте також: Справа Шеремета: Суд відправив добровольця Антоненка під варту