Україна
16 грудня 2019
Україна увійшла до топ-40 наймогутніших країн світу
Американський журнал U.S. News & World Report оприлюднив рейтинг наймогутніших країн світу за підсумками 2019 року.
news-image

Американський журнал U.S. News & World Report оприлюднив рейтинг наймогутніших країн світу за підсумками 2019 року. 

Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Перелік складено аналітиками BAV Group і Wharton School Університету Пенсильванії. Ними враховано низку факторів, серед яких економіка, військова міць, політичний вплив, лідерство в світі, а також членство та участь у міжнародних альянсах.

Лідером рейтингу стали Сполучені Штати Америки. Друге місце укладачі віддали Росії, третє – Китаю. У першій десятці також присутні Німеччина, Велика Британія, Франція, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та Південна Корея.

Україні в переліку віддали 39-те місце. Це вище, ніж Фінляндія, Греція, Оман, Казахстан, Польща, а також низка інших країн, серед котрих Португалія, Сербія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія, Хорватія тощо. Натомість вище автори переліку розмістили Люксембург, Білорусь, В’єтнам, Південну Африку, Єгипет, Катар, Пакистан, Ірак, Іран та інші держави.

U.S. News & World Report – журнал, що веде свою історію від 1933 року. Останні 35 років ним володіє будівельний магнат і видавець Мортімер Цукерман. Видання має редакцію у Вашингтоні та штаб-квартиру в Нью-Йорку. Останній друкований номер U.S. News & World Report побачив світ у грудні 2010 року, відтоді протягом десятиліття журнал видається онлайн. Його щомісячна аудиторія нараховує десятки мільйонів унікальних відвідувачів, які переглядають сотні мільйонів статей.

Раніше ми писали, що в Україні стартував другий етап пробного перепису населення.