Україна
24 лютого 2015
Суд переніс рішення про обрання Єфремову запобіжного заходу
news-image

Печерський районний суд переніс на середу, 25 лютого, прийняття рішення про обрання запобіжного заходу колишньому лідеру фракції Партії регіонів Олександру Єфремову. Про це заявив сам Єфремов.

"Суд розглянув усі матеріали по справі і пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення. Нам сказали, орієнтовно о 14:00 прийти і суд оголосить рішення, точніше я не знаю коли", - повідомив Єфремов.
"В результаті розгляду цієї справи, адвокат поставив питання експерту, який сьогодні був присутній. Мене особисто задовольнило те, що на всі питання, які задавав адвокат щодо звинувачення за статтею 161, яка мені пред'являється, експерт відповіла "ні". Це все записано в протоколі і я взагалі не бачу, що мені можна пред'явити", - заявив Єфремов.

Як повідомлялося раніше, 14 лютого ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Проте пізніше стало відомо, що за Єфремова було внесено заставу, але ГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

Читайте також: Єфремов заявив, що відчуває себе українцем

18 лютого Генеральна прокуратура повідомила колишньому народному депутату Олександру Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Суд постановив, що обирати запобіжний захід Єфремову будуть у закритому режимі, проте захист Єфремова проти обрання запобіжного заходу судом у закритому режимі.