Україна
17 грудня 2019
Найголовніше за день: сутички під Верховною Радою, визнання конституційним скорочення депутатів та підозра росіянина у вбивстві дитини Соболєва
Читайте про найголовніші події дня, 17 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 17 грудня.

Сутички під Верховною Радою

Активісти під Радою зібралися в знак протесту проти ринку землі. Комітет з питань аграрної та земельної політики знову переніс розгляд правок до законопроекту про ринок землі. 

За останніми даними,до земельного законопроекту 2178-10 до другого читання внесли 4,5 тисячі правок. Вчора аграрний комітет попросив Раду внести до порядку денного у п’ятницю, 20 грудня, законопроект щодо запровадження ринку землі за умови розгладу його на комітеті.

Визнання конституційним скорочення депутатів 

Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційним скорочення кількості народних депутатів Верховної ради з 450 до 300.

Законопроект №1017 за зменшення конституційного складу парламенту і закріпленню пропорційної виборчої системи був внесений президентом Володимиром Зеленським у парламент 29 серпня. Він був визначений президентом як невідкладний. 

Підозра росіянина у вбивстві дитини Соболєва

Слідство підозрює 25-річного уродженця Російської Федерації в організації замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва і вбивстві його 3-річного сина.

Як установили слідчі, під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі 40 тис. дол., на що останній погодився.

Також раніше стало відомо, що пожежа в одеському коледжі сталася через несправність електрообладнання.