Події
19 грудня 2019
Лукашев: Якщо прем'єр не допоможе, Троїцьку громаду вже в січні чекає гуманітарна катастрофа
Вже з перших днів січня 2020 року смт Троїцьке Луганської області може опинитися у стані гуманітарної катастрофи, оскільки буде припинено опалення понад семисот квартир у багатоквартирних будинках, вийде з ладу система водопостачання та каналізації.
news-image

Вже з перших днів січня 2020 року смт Троїцьке Луганської області може опинитися у стані гуманітарної катастрофи, оскільки буде припинено опалення понад семисот квартир у багатоквартирних будинках, вийде з ладу система водопостачання та каналізації.

Про це повідомив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Олександр Лукашев, йдеться на сайті політичної партії.

Парламентар також звернувся до прем`єр-міністра Олексія Гончарука та голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва з проханням вирішити це питання.

Через газорозподільчу станцію смт Троїцьке безпосередньо з території Бєлгородської області РФ здійснюється постачання природного газу до 21 населеного пункту з населенням понад 14 тис. осіб. На території Троїцької селищної ОТГ розташовано 66 багатоквартирних житлових будинків, працює 49 об’єктів соціальної сфери, зокрема, 2 заклади охорони здоров`я, які опалюються газовим автономним опаленням», – розповів Олександр Лукашев.

Наразі, за його словами, ситуація стала критичною через загрозу припинення з 31 грудня 2019 року газопостачання до осель мешканців громади та об’єктів її життєзабезпечення —  добігає кінця термін дії поточного договору на транзит природного газу між ПАТ «Газпром» Російської Федерації та НАК «Нафтогаз України».

Через ГРС у селі Воєводському Троїцького району Луганської області здійснюється постачання природного газу до 11 населених пунктів нашої громади, у яких 18 об’єктів соціальної сфери. Переведення споживачів Троїцької громади на альтернативні види енергії або будівництво газопроводів-відводів, вартість яких, за попередніми розрахунками, складатиме понад 300 млн грн, у стислі терміни неможливе ані технічно, ані фінансово. У місцевих бюджетів немає фінансової можливості навіть через 5-10 років перейти на альтернативні види енергії», – підкреслив народний депутат.
Крім того, під час термінового огляду приватного сектору виявили понад 2 тис. осель, у яких проживають соціально незахищені особи, фінансово неспроможні облаштувати у своїх домівках альтернативні види опалення», – розповів він.

До того ж існує загроза припинення навчального процесу для майже тисячі школярів та повне припинення стаціонарної медичної допомоги.

Просимо владу вжити всіх можливих заходів для недопущення енергетичної та гуманітарної катастрофи на території Троїцької громади», – резюмував Олександр Лукашев.

 

Раніше ми повідомляли, що за словами Зеленського, знайшли «цікаве рішення», щоб вдвічі знизити тарифи на тепло.