Суспільство
19 грудня 2019
Приходько: Розпродаж землі суперечить інтересам українців - ми цього не допустимо!
Опозиційний політик упевнена, що перед стартом будь-якої реформи, яка стосується земельних відносин, необхідно законодавчо забезпечити інтереси селян-власників землі.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ вкотре наполягає на тому, що вимога Міжнародного валютного фонду відкрити ринок землі в Україні є неприйнятною і йде всупереч інтересам українців! Про це повідомляє прес-служба партії.

Ми вимагаємо проведення загальнонаціонального референдуму з питань вільної купівлі та продажу землі. Адже, відповідно до ст. 13 Конституції України, земля є власністю українського народу – і тільки народ України, а не так звана монобільшість повинна вирішувати її долю», - сказала народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Наталія Приходько.

Вона зазначила, що президент Зеленський обіцяв своїм першим законом запровадити справжнє народовладдя, а це – референдуми.

Тож у мене до нього запитання: пане президенте, де референдум про продаж землі? Чому ви так поспішаєте продати її і не хочете почути народ? Адже за останніми соцопитуваннями майже три чверті українців категорично не підтримують цю ідею», - підкреслила опозиційний політик.

З її слів, також є багато інших вагомих причини не відкривати ринок землі в Україні за тими правилами, які запроваджує ухвалений у першому читанні закон.

Одна з причин – «слуги» підготували земельну реформу із залученням іноземних радників, проте не захотіли почути думку українських експертів, аграріїв – так само, як не захотіли почути думку всього народу. Я вимагаю від влади забезпечити відкритість процесу підготовки реформи та дотримуватися прав українців. Нам необхідно залучити до обговорення законопроєкту політичні партії, експертів і представників фермерських асоціацій. Ще одна причина – загроза купівлі української землі іноземцями, чого, власне, й домагається МВФ. Біда в тому, що зараз українці просто не мають коштів придбати землю та можливостей залучити ці кошти. Отже, після «дикого» відкриття ринку всі землі швидко скуплять представники іноземного капіталу», - зазначила народний депутат.

Опозиційний політик упевнена, що перед стартом будь-якої реформи, яка стосується земельних відносин, необхідно законодавчо забезпечити інтереси селян-власників землі.

Влада зобов'язана подбати про дешеві кредити для українських селян, надати державну підтримку фермерам і дрібним товаровиробникам, повернути українським аграріям податкові пільги, забезпечити державні інвестиції у відновлення інфраструктури, життєзабезпечення та добробут українського села», - наголосила Наталія Приходько.

Також вона звернула увагу, що всі ці важливі питання не хвилюють «слуг народу», котрі хочуть якнайшвидше продати нашу землю.

На засіданнях Аграрного комітету – хаос та беззаконня. Без обговорення, без розгляду поправок, без заслуховування представників аграрних асоціацій, без надання можливості народним депутатам інших фракцій аргументовано донести свою позицію, керівництво і члени Аграрного комітету продовжують у шаленому режимі приймати правки до земельного законопроєкту. Більше того, з поданих народними депутатами 4700 поправок у таблиці залишилося тільки близько 2400 поправок. Куди зникли понад 2000 поправок – керівництво Комітету пояснити не може! Ці фальсифікації влади повинні бути зупинені! А організатори – негайно покарані за законом!» - акцентувала опозиційний політик.
Я наголошую, що запуск земельного ринку всупереч волі українських громадян, без належної підготовки та без заборони скуповувати нашу землю іноземцями стане злочином, наслідки якого будуть згубними для України. Ми не можемо цього допустити!» - резюмувала Наталія Приходько.

Також читайте ексклюзивне інтерв'ю Олександра Мороза - Продаж землі поза всякими його обґрунтуваннями – ЗЛОЧИН.