Гончарук: Нам дістався дуже складний бюджет
Прем'єр-міністр закликав фракцію "Слуги народу" не вестися на провокації та пояснив, що працювати з бюджетом, який готувався іншим урядом та ухвалювався попереднім парламентом, складно.
news-image

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликав фракцію "Слуги народу" не вестися на провокації та пояснив, що працювати з бюджетом, який готувався іншим урядом та ухвалювався попереднім парламентом, складно.

Про це він сказав під час "Години запитань до уряду" у парламенті, пише Економічна Правда.

Хочу звернутися перш за все до фракції "Слуга народу", друзі, не ведіться на провокації. Нам дістався дуже складний бюджет. Взагалі закривати рік із чужим бюджетом важко. Це потрібно усвідомлювати. ...Люди у минулому році прийняли бюджет, зафіксували суму доходів, а потім після цього прийняли лобістську норму про те, щоб звільнити від оподаткування при розмитненні компоненти для зеленої енергетики. Таким чином ми втратили 9 мільярдів. Тобто, у бюджеті це є, а грошей реально немає", - сказав Гончарук.

За його словами, також має велике значення курс гривні та ціни на енергоносії.

В бюджеті були закладені кошти в тому числі й від оподаткування газу. Подивіться, скільки він коштував тоді, коли бюджет планувався і скільки коштує зараз", - додав прем'єр-міністр.

Гончарук запевнив, що уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати, а також профінансує всі зобов'язання, на які відкрито асигнування.

Раніше ми повідомляли, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року.