Найкращі фільми про Різдво для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про Різдво
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про Різдво. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Пережити Різдво», 2004

Багатий і самотній герой Бена Аффлека під Різдво придумує оригінальний хід: він платить новим власникам свого будинку дитинства, щоб на час свят стати членом їхньої сім’ї. Правда, уявлення про новорічну ідилію у нашого героя і його нової рідні зовсім різні. Поки хлопець мріє про посиденьки біля каміна і сімейні вечері, навколо назрівають одні сварки.

2. «Любіть Куперів», 2015

Сімейні свята – це чудовий привід для рідних людей знову зібратися за одним столом, для того щоб поділитися один з одним новинами зі свого життя. Як і більшість жінок у переддень Різдва, головна героїня фільму “Любіть Куперів” – Шарлотта Купер стурбована домашніми клопотами і всіма необхідними приготуваннями до свята, адже в її будинку скоро збереться все їх велике сімейство, що складається з чотирьох поколінь. На звану вечерю до них приїдуть рідні діти Хенк і Елеонора, дідусі та бабусі, онуки і навіть далека родичка – тітонька Сема, яку всі інші члени сім’ї називають божевільною через її дивакуваті витівки…

3. «Жахіття перед Різдвом», 1993

Класика від Тіма Бертона про царя жахів Джека Скеллінгтона, який викрадає Санта-Клауса. Правда, у викрадача благі наміри: він сам хоче зайняти місце Діда Мороза, щоб перейнятися духом Різдва і навчитися дарувати людям свято, а не тільки льодовий жах. Тільки ось звичка лякати маленьких дітей дає про себе знати, і ніч перед Різдвом з вини Джека перетворюється на кошмар.

4. «Щоденник Бріджит Джонс», 2001

Бріджит вирішує в новому році схуднути, кинути палити і почати зустрічатися з людиною, яка заслуговує цього. Як саме Бріджит рухається до своїх цілей, майже всі з нас прекрасно знають. Але це не означає, що ми не побачимо це кіно ще сотні разів.

5. «Реальна любов», 2003

Історії абсолютно різних людей – прем’єр-міністра і рок-зірки, вдівця і обманутого чоловіка, письменника і закоханого школяра – хитро сплетені між собою, починаються за п’ять тижнів до Різдва і сплітаються разом в Святвечір.

6. «Принц на Різдво», 2017

Одного разу дівчині випадає шанс написати унікальну статтю, присвячену молодому принцу, про який говорять практично всі світові ЗМІ. Його скандали викликають величезний інтерес у громадськості, тому Ембер розуміє, що ексклюзивний матеріал допоможе їй зробити кілька кроків вперед і дістати необхідний авторитет. І щоб набрати матеріал, вона, використовуючи в якості прикриття амплуа няні і наставника, прокладає собі шлях в королівську сім'ю. Її основна мета - отримати уявлення про сімействі зсередини, щоб донести до громадськості всю інформацію про побут еліти. Але її маленька місія виявляється під загрозою, коли вона закохується в принца.

7. «Вечори на хуторі біля Диканьки», 2011

 Ця колоритна варіація на мотиви гоголівської "Ночі перед Різдвом" від режисера Семена Горова зібрала зірок української та російської сцени. Пісні з цього фільму стали справжніми шлягерами, а деякі музиканти завдяки цій картині відкрили свої акторські таланти. 

8. «Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонено»

У невеличкому північноамериканському містечку кожен мешканець бажає якомога яскравіше прикрасити власну оселю. А один із жителів дуже хоче причепурити домівку ілюмінацією, сяйво якої буде видно із космосу. Між сусідами розпочинається справжня битва за лідерство. Чи зможе магія Різдва примирити протистояння – побачите у фільмі "Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонений".

9. «Один вдома», 1990

Фільм про те, як недбайливе сімейство Маккаллістер примудрилося забути власного сина одного будинку, – класика нашого дитинства. І звичайно, кращий спосіб відчути той самий дитячий передсвятковий захват – переглянути цей фільм ще раз. У 100500-й раз, так.

10. «Чарлі і шоколадна фабрика», 2005

Які чудеса чекають вас на фабриці Віллі Вонки? Тільки уявіть: трав’яні луги з солодкого м’ятного цукру в Шоколадній Кімнаті… Можна пропливти по Шоколадній річці на рожевому цукровому човні… Або поставити експерименти в Кімнаті винаходів з льодяниками, які ніколи не тануть… Поспостерігати за дресированими білками в Горіховій Кімнаті або відправитися в скляному ліфті в Телевізійну Кімнату. Ви знайдете дуже багато смішного, трохи таємничого і настільки захоплюючого в цій подорожі, що воно стане настільки ж приємним і солодким для вас, як чудова солодка паличка з рожевою вершковою помадкою від Віллі Вонка.

Читайте також: 76% українців дарують подарунки на День Святого Миколая – соцопитування