Україна
23 грудня 2019
Найголовніше за день: загибель військового на Донбасі, призупинення військової допомоги від США та пожежа в гуртожитку НАУ
Читайте про найголовніші події дня, 23 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 23 грудня.

Загибель військового на Донбасі

Протягом доби 22 грудня окупаційні російські війська 8 разів обстріляли українські позиції на Донбасі. Внаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий, ще один – отримав поранення.

Противник українських військових з мінометів калібру 82 міліметри, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Призупинення військової допомоги від США

В Білому домі після телефонної розмови президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського зв'язалися з представниками Пентагону і доручили призупинити надання військової допомоги Україні

Як зазначає видання, чиновник Білого дому Майк Даффі через 91 хвилину після телефонної розмови президентів США і України в електронному листі просив, щоб Міноборони США "призупинило" надання допомоги у відповідності з планом адміністрації переглянути рішення про виділення коштів.

Пожежа в гуртожитку НАУ

У ніч на понеділок, 23 грудня, в Києві сталася пожежа в гуртожитку Національного авіаційного університету.

Займання сталося в корпусі № 8 за адресою вулиця Ніжинська, 29б. З будівлі евакуювали понад 300 студентів.

У результаті події ніхто не постраждав. Виклик на лінію 101 надійшов близько 00:35. У момент прибуття рятувальників дев’ятиповерховий будинок був заповнений димом.

Також ми писали, що українці назвали політика і головні події року.