На найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений - Сергій Верланов
На сьогодні питання зменшення податкового тиску на найменші зарплати є надзвичайно актуальним.
news-image

На сьогодні питання зменшення податкового тиску на найменші зарплати є надзвичайно актуальним. Про це заявив Голова ДПС Сергій Верланов, повідомляє інфопростір «Є!».

За словами очільника податкової служби, наразі є чіткий перелік податків, який планується знизити під час проведення податкової реформи. Це, передусім, податки на фонд оплати праці.

У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої Урядом та підтриманої Верховною Радою, розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Всі розуміють, що шкала має бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений», – наголосив Сергій Верланов.

Він також підкреслив, що в Україні податкове навантаження є середнім по світу, а ключовим є питання податкової справедливості.

Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили усі, що дозволить знижувати податки», – пояснив Сергій Верланов.

Також ми писали, що у Мінекономіки хочуть підвищувати зарплати на 2 тисячі на рік.