Світ
23 грудня 2019
У Росії можуть бути назавжди заблоковані «Яндекс.Відео» і YouTube
«Яндекс.Відео» і YouTube можуть потрапити в вічне блокування в Росії
news-image

Застосування таких заходів можуть вимагати книжкові видавці через порушення закону про авторське право, пише «Є!»  з посиланням на mediasat.info.           

Згідно з даними, причиною невдоволення видавців стала аудіоверсія книги Лю Цисіня «Завдання трьох тіл», що знаходить у вільному доступі в «Яндекс.Відео» і YouTube. Видавництво «Ексмо» звернулося до суду з вимогою видалити нелегальний контент, і його позов був задоволений ще на початку місяця. Однак піратські аудіоверсії книги як і раніше знаходяться на Тб.

Виходячи з норм російського законодавства, обидві платформи можуть бути навічно заблоковані. Закон говорить, що після скарги правовласника ресурс потрапляє в реєстр Роскомнадзора і змушений видалити весь нелегальний контент. Якщо ж піратський сайт не реагує на вимоги - правовласник може легко домогтися його «довічного» блокування.

Якщо скарги будуть задоволені, ми зможемо наполягати на вічній блокування« Яндекс.Відео »і YouTube в Росії», - заявив генеральний директор Асоціації по захисту авторських прав в інтернеті (Азап) Максим Рябико.

Нагадаємо, минулого місяця з'явилася інформація про те, що в уряді України можуть розглянути введення податку для відеосервісів на зразок YouTube і Netflix.

Читайте також:ГПУ відкрила провадження щодо нелегальних гральних закладів