Україна
26 грудня 2019
У Мінсоцполітики розробляють документ, який передбачає механізм заборони ввезення дешевого одягу
Магазини секонд-хенд заборонять: скільки втратить бюджет
news-image

У Мінсоцполітики розробляють механізм заборони ввезення секонд-хенду в Україну. Про це заявив заступник міністра соцполітики Олег Коваль, пише «Є!»  з посиланням на segodnya.ua.            

В Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секонд-хенді без митного оформлення ", - сказав він

І додав: міністерство буде вносити пропозицію заборони ввозити секонд-хенд в Україні.

Ми тільки дозволяємо, наприклад, обладнання для водолазів, спеціальну форму високої якості, яка захищає пожежного", - сказав Коваль.

Він уточнив, що відповідні пропозиції готуються спільно з Державною митною службою та реанімаційне пакетом реформ.

Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення до Міністерства соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості з встановленням на баланс. Якщо ми потім перевіримо, то відповідні державні службовці понесуть відповідне покарання. Я особисто буду звертатися в правоохоронні органи з проханням порушити кримінальну справу стосовно цих дій. Я вже кілька заяв підписав", - підкреслив заступник міністра.

Він зазначив, що зараз в Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секонд-хенді без митного оформлення.

За моїми підрахунками, в тиждень держава у вигляді втрат по несплаті митних платежів втрачає близько 2 млн доларів. Тобто в рік - від 2 до 3 млрд грн", - сказав Коваль, відповідаючи на питання, про які втрати від несплати мита за ввезення секонд-хенду під виглядом гуманітарної допомоги йдеться.

Читайте також:Конституційний суд заборонив Зеленському позбавляти депутатів мандатів за прогули і кнопкодавство