Війна
27 грудня 2019
Нові деталі обміну утримуваними особами: Загальна кількість осіб становить 130 на 80
Обмін утримуваними особами між Києвом і ОРДЛО відбудеться 29 грудня о 11:00 на контрольно-пропускному пункті "Майорське".
news-image

Обмін утримуваними особами між Києвом і ОРДЛО відбудеться 29 грудня о 11:00 на контрольно-пропускному пункті "Майорське", передає zik.

Пропорції, за якими обміняють такі: Донецьк/Київ 55/65, Луганськ/Київ 25/65. Загальна кількість осіб на обмін становить 130 від Києва і 80 ОРДЛО", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, частина утримуваних відмовляється повертатися назад в рамках обміну. А в списках на обмін з'явилися засуджені в Україні за корупційні злочини жителі Києва.

Раніше Україна узгодила з ОРДЛО точну дату обміну за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених". Обмін планується провести вже 29 грудня.

23 грудня під час тристоронніх переговорів Київ та "ЛДНР" досягли домовленості щодо обміну у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених".

 Останній обмін між Україною та так званими "ЛДНР" відбувся два роки тому. Тоді були звільнені 74 українця. Після цього обмінів із самопроголошеними республіками не відбувалося. Єдиний випадок – це звільнення чотирьох українців в червні цього року, про яке домовлявся Віктор Медведчук.

Читайте також:В Україні розпочався зимовий марафон листів до українських політв'язнів у РФ