Україна
30 грудня 2019
Найголовніше за день: Зеленський пояснив, чому обміняв ексберкутівців, завершення газових переговорів у Відні та можливість проведення зимової Олімпіади-2030 у Львові
Читайте про найголовніші події дня, 30 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 грудня.

Зеленський пояснив, чому обміняв ексберкутівців

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що звільнення п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей у центрі Києва 20 лютого 2014 року, було умовою проведення обміну утримуваними особами між владою України і т.зв. "ДНР" і "ЛНР", які контролюють окремі райони Донецької і Луганської областей.

З приводу "беркутівців"- це умова "всіх на всіх". Умова цього обміну - ми забирали наших героїв, це було складне рішення, пріоритетом є повернути наших людей", - сказав Зеленський в аеропорту "Бориспіль" у неділю ввечері на брифінгу для ЗМІ після приземлення літака зі звільненими в ході недільного обміну 76 українцями.

Завершення газових переговорів у Відні

У Відні завершився процес підписання документів, пов'язаних з транзитом газу

Також про те, що у Відні завершилися українсько-російські переговори щодо узгодження умов нового контракту на транзит газу повідомив глава ТОВ Оператор ГТС України Сергій Макогон.

Подробиць по переговорам він не повідомив.

Можливість проведення зимової Олімпіади-2030 у Львові

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто може поборотися за право проводити зимові Олімпійські ігри в 2030-му році

Ми у 2010 році у Львові почали готуватися до амбітної мети: Львів - місто-господар Олімпіади-2030. У 2014-му цей процес призупинили, бо почалася війна. Нещодавно, коли ми зустрілися з колегами з Національного олімпійського комітету, ми вирішили: а давайте, візьмемо цю мету і зробимо все, щоб Львів у 2030 році був містом-господарем зимової Олімпіади. Ми багато працювали в цьому напрямку. Будуть дві великі локації. Одна - це Тисовець, Карпати. Це територія під опікою військових. Там будуть лижі, біатлон. А також територія біля стадіону «Арена Львів». Її розбудує місто», - сказав Садовий.

Раніше стало відомо, що експерт спрогнозував курс долара на початок 2020 року.

Читайте також:У Мінсоцполітики пояснюють, що борються зі «схемами», а не легальним секонд-хендом