Політика
2 січня 2020
В Україні сьогодні розпочав роботу Офіс генерального прокурора
Новий орган створили на місці ліквідованої Генеральної прокуратури у межах закону про реформування відомства, який було ухвалено 19 вересня минулого року.
news-image

У четвер, 2 січня, розпочинає свою роботу Офіс генерального прокурора України.

Про це повідомляє сайт Офісу генпрокурора.

Новий орган створили на місці ліквідованої Генеральної прокуратури у межах закону про реформування відомства, який було ухвалено 19 вересня минулого року. Відповідний наказ очільника структури Руслана Рябошапкиоприлюдили в газеті “Голос України” 24 грудня 2019 року.

Новостворений Офіс включатиме у себе 12 департаментів, вісім окремих управлінь і дві спеціалізовані прокуратури. Загалом у відомстві працюватимуть 1500 співробітників.

Згідно із законом, були скасовані військові прокуратури, а також ліквідована посада заступника генерального прокурора – головного військового прокурора.

Прокурор зможе мати двох перших заступники та інших заступників, без обмеження їхньої кількості. З 15 тисяч працівників органів прокуратури залишаться не більше 10 тисяч.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України підвищив зарплати прокурорам Офісу генпрокурора від 50% до 70%. Про це генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив на брифінгу щодо початку роботи Офісу генпрокурора