Події
2 січня 2020
На Львівщині чоловік відсудив у знайомого 110 тис. грн за поранення шампуром у живіт
Компанія знайомих відпочивала біля озера та смажила шашлики.
news-image

У Львівській області суд визнав винним чоловіка, який вдарив у живіт шампуром свого знайомого, тим самим завдавши йому тяжкі тілесні ушкодження. Про це повідомляє УНІАН.

Повідомляється, що суд призначив фігуранту п'ять років позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном у три роки. Сам інцидент стався влітку 2017 року у селі Старий Яричів. Тоді компанія знайомих відпочивала біля озера та смажила шашлики.

Під час цього у двох чоловіків виник конфлікт, у ході якого одного з них вдарили шампуром у живіт. На місце події не викликали швидку, а чоловіки просто роз’їхалися по домах до Львова. Потім дружина потерпілого повідомила, що її чоловік у лікарні і йому роблять термінову операцію.

Як повідомляється, судово-медична експертиза встановила, що внаслідок пораннення у чоловіка виникла "лінійна рана передньої черевневої стінки на рівні лівого підребер`я, яка проникала в черевну порожнину з наскрізним ушкодженням шлунка, тонкої кишки, верхньої брижової артерії з масивним крововиливом в черевній порожнині". 

Суддя, дослідивши докази у справі, визнав нападника винник у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Упродовж іспитового терміну він має з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну свого місця праці чи житла. Крім того, чоловіка зобов'язали виплатити потерпілому 100 тис. гривень моральної шкоди та 10 тис. - матеріальної компенсації. На оскарження вироку у нього є 30 діб.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2020 року в Україні змінюється сума, за крадіжку якої настає кримінальна відповідальність.