Російськомовний телеканал для окупованих територій почнуть запускати з 13 січня
Інформаційно-розважальний канал для жителів тимчасово окупованих територій України почнуть запускати з 13 січня
news-image
Інформаційно-розважальний канал для жителів тимчасово окупованих територій України почнуть запускати з 13 січня. З того ж дня почнеться процедура закриття телеканалу іномовлення UATV: він перестане мовити в прямому етері, а іноземні редакції закриють.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила очільниця інформаційного напрямку нового телеканалу Олена Трибушна, пише «Є!».

За словами керівниці інформаційного мовлення майбутнього телеканалу, він також реагуватиме на російську пропаганду.

Хочемо побудувати нашу сітку так, щоб ми говорили після них, і щоб наше слово було останнім, — зауважила вона.

Цей напрямок роботи телеканалу пророблятимуть до 15 лютого, коли планується запуск телеканалу.

Наша мета — об’єктивно розповідати про все, що відбувається тут (на підконтрольній території України — ред.), розуміючи, що майже 6 років ці люди (на окупованих територіях — ред.) споживали контент російських телеканалів… Ми хочемо розвіяти їхні міфи та страхи, пов’язані з нами, хочемо, щоб вони зрозуміли, що їх тут чують і хочуть вирішувати їх проблеми, і таким чином ми хочемо розпочати з ними діалог, — зауважила Трибушна.

Вона також уточнила, що нині йдеться лише про один канал для окупованих територій — розважально-інформаційний (раніше Міністерство культури, молоді та спорту говорило про створення двох окремих телеканалів). Варіант його назви вже є, але поки він не розголошується.

На телеканалі показуватимуть контент великих медіагруп, з якими вже ведуть перемовини, а також власні випуски новин — сім на день плюс підсумковий. Більшу частину контенту — знятого як до, так і після 2014 року — медіагрупи готові надавати безкоштовно, додала Трибушна.

Ми хочемо розповідати про позитивні зміни, які відбуваються в Україні, і ми хочемо, щоб мешканці окупованих територій захотіли повернутись і жити у цій країні, а не в тій, яку їм змальовують російські телеканали, — так вона охарактеризувала місію майбутнього мовника.

Що стосується команди іномовлення, то англомовна та арабська редакції UATV будуть закриті, а з кримськотатарською наразі ведуться перемовини щодо подальшої співпраці, зазначила вона.

Читайте також: Кабмін записав новорічне привітання — але без Авакова