Суспільство
25 лютого 2015
Активісти вимагають від Харківської міськради визнати Росію агресором
У Харкові активісти громадських організацій і політичних партій перед початком сесії вимагають від депутатів міської ради визнати Росію агресором.
news-image

Біля входу до адмінбудівлі зібралися кількадесят людей, серед яких представники ВО «Свобода», «Демократичного альянсу» та інших сил. Люди тримають плакати «Депутате, визнай Росію країною-агресором», «Теракти в Харкові – це війна Росії проти України», повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Радіо Свобода.

Також під міськрадою стоїть стіл із аркушем, на якому депутатам пропонують поставити свій підпис на підтримку визнання агресії Росії. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, більшість обранців проходять повз цей стіл, наразі під вимогою лише один автограф.

Як сказав представник «Демальянсу» Євген Лісічкін, після теракту, що забрав життя чотирьох харків’ян, «особливо важливо з моральної точки зору висловлення депутатами рішучої позиції про визнання Росії агресором».

Активісти планують озвучити свою вимогу безпосередньо в залі засідань міської ради.

Нагадаємо, 22 лютого в Харкові під час формування колони Маршу єдності пролунав вибух. На місці загинули двоє людей, ще двоє хлопців 15 і 18 років згодом померли в лікарні. Правоохоронці розслідують цю трагедію як теракт.

Читайте також: Під час мирної ходи у центрі Харкова стався вибух, повідомляється про 2 загиблих (фото)