Світ
7 січня 2020
У США фізик-теоретик доводить існування життя після смерті за допомогою квантової фізики
Життя після смерті існує – американський вчений
news-image

На думку ученого, смерть не є остаточним завершенням життя, а, швидше за все, переходом в інший паралельний світ, де її немає, пише «Є!»  з посиланням на 7days-ua.            

За його словами, існує теорія про існування паралельних всесвітів, в яких події відбуваються синхронно, але по-різному. В якості доказу своєї гіпотези Ланца звернувся до квантової фізики і інтерференційного експерименту Юнга, який доводить, що світло — це хвиля, і дозволяє виміряти її довжину.

Під час експерименту світло з одного джерела проходить одночасно через два отвори в перешкоді. При проходженні через отвори одна хвиля ділиться на дві, після чого за перешкодою вони накладаються, роблячи ділянку світла яскравішою. А там, де хвилі не накладаються — тьмянішою.

За словами Ланца, як і в експерименті зі світлом, саме життя може творити всесвіт, а не навпаки, і, проходячи через смерть, продовжувати своє існування.

Учений стверджує, що поняття про смерть існує лише тому, що з часів античної Греції людство прийняло біоцентричну теорію, згідно з якою життя творить світ, а не навпаки. Відтоді люди звикли думати лінійно і «називати небо блакитним, тому що саме таким вони його бачать».

Але насправді в мозку людини є рецептори, на які можна вплинути і небо здаватиметься зеленим або червоним. Ми звикли сприймати життя як суміш карбонатів і молекул. Але це диктує тільки наша свідомість. Насправді усе може бути абсолютно не так», — говорить учений.

Читайте також:«Звичка нити» і ЗМІ: економіст розповіла, чому українці нещасливі