Резонанс
8 січня 2020
Катастрофа українського Боїнга в Тегерані: 177 осіб загинуло, всі подробиці (фото, відео)
За даними рятувальників, ніхто не вижив.
news-image

Боїнг 737 зі 167 пасажирами і членами екіпажу на борту, що належить компанії МАУ, зазнав аварії незадовго після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. За даними рятувальників, ніхто не вижив.
Першим про катастрофу українського літака повідомило іранське інформаційне агентство Fars.

"Боїнг 737", що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», зазнав аварії після зльоту з аеропорту іранського Імама Хомейні зі 180 пасажирами і членами екіпажу на борту", - йшлося в повідомленні.

Відео падіння літака, зняті очевидцями

 Кількість жертв падіння українського літака в Ірані Спочатку повідомлялося про 180 жертв аварії. Пізніше представник мінавіації Ірану Джаафар Заде повідомив, що на борту літака знаходилися 167 осіб. В РНБО заявили, що станом на зараз підтверджена інформація про 168 пасажирів, які пройшли реєстрацію на рейс, і про 9 членів екіпажу. Усього 177 осіб. 

Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко впізнати через високий ступінь пошкоджень.

Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

Дані сервісу Flightradar24: зазнав аварії рейс PS752 Тегеран - Київ Сервіс Flightradar24 на своєму офіційному Twitter опублікував маршрут польоту українського Боїнга 737, який зазнав катастрофи в Ірані.

Згідно з даними сервісу, борт впав незадовго після вильоту.

Ми стежимо за повідомленнями про те, що український літак 737-800 розбився незабаром після зльоту з Тегерана. Рейс PS752 покинув Тегеран о 02:42 ранку", - йшлося в повідомленні.

Рятувальна операція: шанси, що хтось вижив, "дорівнюють нулю" На місце аварії були направлені 22 машини і два автобуси швидкої допомоги.

Рятувальні команди були відправлені в район аеропорту, де розбився літак Boeing 737, що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», - повідомив державному телебаченню представник організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде.
Літак у вогні, але ми відправили рятувальників... і, можливо, ми зможемо врятувати деяких пасажирів», - сказав глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану Пирхосейн Куліванд. Пізніше глава організації "Червоного півмісяця" Ірану Мортеза Салими повідомив, що ймовірність того, що хтось вижив, "дорівнює нулю". "Вірогідність того, що пасажири залишаться живі, немає", - заявив він агентству ISNA.
За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається." - про це повідомляє посольство України в Ірані.

Однак раніше місцеві ЗМІ повідомляли про збиття літака іранськими ППО.

 

 

false

false

false

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким пасажирів і членів екіпажу українського Боїнга, що зазнав авіакатастрофи в Тегерані. Відповідний пост президент опублікував у своєму Telegram-каналі. 

Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За попередніми даними, всі пасажири та члени екіпажу загинули. Наше посольство уточнює інформацію щодо обставин трагедії та списків загиблих. Мої щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу», - написав Зеленський.

 

 

На місці подій, в аеропорту «Імам Хомейні», перебувають посол і консул України в Ірані. За моїм дорученням апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту", - написав Зеленський.

 

 

Посольство України в Ісламській Республіці Іран висловлює своє співчуття усім близьким та родичам загиблих.

Посольство активно займається з’ясуванням обставин катастрофи та формальностями, пов’язаними з цим. Посол України в Ірані, Сергій Бурдиляк, перебуває на місці аварії.

 Варто зазначити, що сьогодні вночі Іран обстріляв військові бази США в Іраку балістичними ракетами.

 

Читайте також:Повені в Індонезії: понад 40 загиблих та 400 000 евакуйованих