Події
8 січня 2020
«Один з кращих пілотів на курсі»: що відомо про українців, загиблих в авіакатастрофі МАУ
Ким були і що писали в своїх соціальних мережах члени екіпажу PS752.
news-image

В іранському Тегерані на зльоті впав лайнер рейсу PS752 української авіакомпанії МАУ , який летів до Києва. Всі, хто був на борту, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, загинули. Цю інформацію вже підтвердив МЗС України.

Імена загиблих в авіакатастрофі МАУ в Ірані

пілоти:

Сергій Хоменко

Володимир Гапоненко

Олексій Наумкин

Борпроводніки:

Катерина Стадник

Ігор Матьков

Марія Микитюк

Валерія Овчарук

Денис Лихни

Юлія Сологуб.

"Сегодня" з'ясували, ким були і що писали в своїх соціальних мережах члени екіпажу PS752.

Бортпровідник Денис Лихни

Хлопець у 2018 році закінчив НАУ. 

Денис відмінний хлопець і хороший друг. Не самий ідеальний студент, але як будь-який АКІшнік міг вивчити всі в останній тиждень і здати в останню секунду, і при цьому допомогти іншим одногрупникам. Працював в МАУ всього півроку, але вже запам'ятався багатьом колегам. Завжди здавалося , що на нього чекає довге і успішне життя ", – пише Telegram-канал Nauchan news.
От і все! Відбулося те, чого кожен чекає все своє студентське життя ".

Посмішка – безцінна, бо вона відкриває простий внутрішній світ людини".

Той самий випадок, коли ти їдеш слухаючи музику і помічаєш цю невимовну красу. Зупиняєшся, проходиш 400 метрів заради кількох фотографій і отримуєш неймовірні емоції ".

Це був незабутній Таїланд".

Немає нічого замечательнее, коли двоє прокидаються в чудовому настрої в різних квартирах. І перша думка в такий ранок поділитися посмішкою один з одним ".
Скріншоти: instagram.com/lykhno_denis
Знав його особисто, дуже хороша людина, і працювали разом, вічна пам'ять, співчуття всім рідним і близьким, земля тобі пухом", – написав передплатник Дениса в мережі.

Стюардеса Марія Микитюк 

Навчалася в НАУ з 2012-2018 роках. Маша була дуже яскравою, красивою, веселою і душевної дівчиною родом з Івано-Франківська. Справжній приклад для студентів. Вміла знатно веселиться і закривати сесії на п'ять. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. Таких позитивних і активних людей потрібно ще пошукати ", – пише Telegram-канал Nauchan news.
Поки я робила це фото, мене сфоткали перехожі раз 300. Просили автограф".

Маша була дуже яскравою, красивою, веселою і душевною дівчиною родом з Івано-Франківська. Справжній приклад для студентів. Вміла знатно веселиться і закривати сесії на 5.0. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. Таких позитивних і активних людей потрібно ще пошукати, – повідомляють у соцмережах.

В інстаграмі бортпровідниця писала, що побувала в 23 країнах і викладала фото з поїздок.

Марія Микитюк бортпровідниця МАУ фото

Доросла до самостійного прокату байка"

Big city life.

Скріншоти: instagram.com/teplo_maria

Стюардеса Валерія Овчарук 

В її профілі в соцмережах зазначено, що родом вона з Луганська, живе в Києві. Дівчина публікувала фото з США, Канади, Індії, Італії, Китаю, Таїланду, Грузії.

Валерія Овчарук бортпровідниця МАУ Фото катастрофа літак Іран

Робота, я тебе люблю"

Ось і доторкнулася зірочка до неба, спочивай з миром. Така життєрадісна дівчина. Хай земля буде пухом. Співчуваю рідним і близьким. Терпіння вам ", – пише під фото одна з передплатниць дівчата.
Час чудес, чарівництва і виконання бажань! Я ось своє заповітне, загадала) Скоро збудеться! ".

У цьому році якась незвично красивий осінь"
I love it so much. Вірю в те, що літаки ніколи не стануть для мене просто транспортом. І кожен політ буде нести в собі крапельку краси, романтики і приємних пригод ".
Скріншоти: instagram.com/o_valeriia

Стюардеса Катерина Стадник 

27-річна бортпровідниця. Судячи з фото в Instagram, Новий року дівчина зустріла в Києві. На її сторінці залишають співчуття.

Скріншот: InstagramКатерина Статник бортпровідниця МАУ катастрофа Іран фото

Пілот Володимир Гапоненко 

Командир екіпажу з 11 тисячами нальоту. У чоловіка є дружина і двоє неповнолітніх дітей.

Навчався в КВЛУ ГА (Льотна академія Національного авіаційного університету) в Кропивницькому (колишній Кіровоград).

Володимир Гапоненко жертви авіакатастрофа МАУ Іран фото

Катерина Гапоненко, дружина пілота, розповіла, що її чоловік був пілотом усе життя і не уявляв свого життя без неба. Перед вильотом жінка просила чоловіка не летіти в Іран, але він сказав, що не може так вчинити. Про смерть чоловіка дізналася не від представників МАУ, а з новин.

Фото: Ekaterina Gaponenko / FB

Другий пілот Сергій Хоменко

Сергій Хоменко, який знаходився в літаку під час катастрофи в Ірані, був другим пілотом. Мав близько 7,6 тис. годин нальоту. У минулому Хоменко був командиром підрозділу Військово-Транспортної авіації України "Блакитна стежа".

За час роботи Хоменко освоїв пілотування літаків Вoeing-767 і Boeing-737. Його згадують, як справжнього майстра своєї справи.

Пілот-інструктор Олексій Наумкин

На сторінці Наумкіна в Facebook є всього кілька фото.

Більше про пілота-інструктора розповів його друг. 

Льоша Наумкин мій одногрупник. Один з кращих пілотів на курсі. Дуже порядна була людина. З династії пілотів. Спочивай з миром, друг", – з гіркотою написав Сергій Чорний.

Фото: facebook.com

Старший бортпровідник Ігор Матків

Ігор закінчив факультет іноземних мов, а перед тим навчався в Кіровоградському льотному училищі. Пропрацював у МАУ 10 років. Чоловікові було 34 роки.

Батьки бортпровідника розповіли, що дізналися про авіакатастрофу після дзвінка доньки та зі ЗМІ.

Подзвонила донька зі Штатів о 6:15. Сказала, що в Америці повідомили – розбився літак МАУ. Вона питає: куди полетів Ігор? Ми сказали – в Тегеран, ранковим рейсом мав прилетіти. І потім на відео знайшли падіння літака", – розповів батько загиблого Валерій Матков.
У нього не було сім'ї, ми з батьком – його сім'я. Ми вчора з ним ввечері попрощалися. Нам ще рукою помахав. Рейс туди був вечірній, а вранці – назад. Каже – я, мамо, вранці буду, – розповіла матір загиблого.
Фото: facebook.com/vladislav.doroshets
Наш дорогий друже Ігор Матків був серед бортпровідників МАУ. Нехай твоя душа спочиває з миром. Ти був дивним ", - написав один загиблого Владислав Перес.

Стюардеса Юлія Сологуб

Юлія Сологуб уродженка Нововолинська (Волинь). У грудні 2019 року їй виповнилося 25 років. Бортпровідником вона працювала близько півроку.



Скріншот: Андрій Кравченко / FB

Що відомо про пасажирів

Олена Малахова – директорка авіакомпанії ТОВ "Скайавіатранс", яка займалася перевезенням вантажів. Літак Іл-76, що належить цій компанії, 5 серпня 2019 року з офіційною версією віз гуманітарний вантаж з Анкари, коли його розбомбили в лівійському місті Місурата.

пасажирка літака МАУ Олена Малахова фото
Пасажирка літака МАУ Олена Малахова / Фото Linkedin

Нагадаємо, під час брифінгу в аеропорту "Бориспіль" віце-президент компанії МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський заявив, що на борту знаходився посилений екіпаж, враховуючи складність і тривалість рейсу. На нього відібрали одних з найбільш досвідчених пілотів.

Читайте також:Аварія літака в Ірані: дві людини не сіли на рейс