Україна
9 січня 2020
Під час затримання у злочинців знайшли 150 документів жителів окупованих території
СБУ викрила терористів, які отримували соцвиплати від України
news-image

Контррозвідка Служби безпеки України викрила комерсантів, які незаконно отримували українські соціальні виплати для терористів "МДБ ЛНР", пише «Є!»  з посиланням на  tsn.ua.

Оперативники СБУ встановили, що приватний підприємець з тимчасово підконтрольного бойовикам Алчевська разом з дружиною надавали мешканцям ОРДЛО послуги з пасажирських перевезень на підконтрольну українській владі територію та "заочного" оформлення соціальних виплат.

Виявилося, що рік тому подружжя завербувала так звана "спецслужба" терористів. "МДБ ЛНР", зокрема, поставило перевізникам завдання надавати інформацію про колег, які працюють на каналах пасажирських перевезень. Вони також вимагали надавати перелік клієнтів, які користувалися послугами з оформлення українських соцвиплат", - йдеться у повідомленні. 

Псевдоспецслужба "ЛНР" використовувала отримані персональні дані для формування бази громадян, які регулярно відвідують українські державні установи.

Контррозвідники СБ України затримали спільників терористів під час чергового "рейсу". При огляді їхнього транспортного засобу правоохоронці виявили понад сто п’ятдесят документів мешканців тимчасово окупованої території, зокрема свідоцтва про спадщину, про смерть, нотаріальні довіреності, трудові книжки, які необхідні для "заочного" оформлення виплат без присутності отримувачів", - додали в СБУ.

Відомості щодо цих терористів долучено до матеріалів раніше відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) КК України. Наразі встановлюються посадовці українських держустанов, що можливо причетні до функціонування нелегального каналу. Також перевіряється інформація про наявність серед клієнтів "фірми" діючих чи колишніх бойовиків незаконних збройних формувань. 

Читайте також:«Пілот відвів Боїнг від житлових будинків», - очевидець про катастрофу