Резонанс
10 січня 2020
Катастрофа українського Boeing в Ірані: у Трампа різко змінили думку
Помпео заявив, що причиною катастрофи літака МАУ в Ірані могла бути технічна несправність.
news-image

Причиною катастрофи літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані могла бути технічна несправність. Про це пише Обозреватель.

Таку заяву зробив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю телеканалу Fox News. Однак зазначив, що все-таки потрібно дочекатися результатів розслідування авіакатастрофи.

Також американський чиновник висловив надію, що в цьому "іранці співпрацюватимуть повною мірою".

Помпео заявив, що причиною катастрофи літака МАУ в Ірані могла бути технічна несправність.

Я бачив повідомлення і можу сказати лише, що нам потрібно дуже швидко добратися до суті. Ми маємо зрозуміти основну причину катастрофи. Можливо, це була технічна несправність", – сказав Помпео.

За його словами, американський народ має дізнатися, якщо таке справді з'ясується, що Іран вчинив щось більш "зрадницьке".

Також відомо, що Сполучені Штати Америки приєднаються до розслідування аварії українського літака Boeing-737 MAX на запрошення Ірану, передає агентство Reuters із посиланням на Національне управління з безпеки транспорту США (NTSB).

Центр оперативного реагування отримав офіційне повідомлення про авіакатастрофу літака МАУ. NTSB призначило акредитованого представника для розслідування катастрофи", – йдеться в повідомленні.

Участь США в розслідуванні підтвердила й іранська сторона.

Національне управління з безпеки транспорту США відповіло нашому головному слідчому й повідомило про акредитованого представника", – заявив Фахат Парвареш, представник Ірану в Міжнародній організації цивільної авіації при ООН.

Зазначається, що США можуть бути задіяними в розслідуванні, оскільки Boeing 737-800NG МАУ, який зазнав катастрофи в Ірані, був спроєктований і побудований саме в Штатах.