Події
13 січня 2020
На Херсонщині хочуть побудувати житлове містечко для переселенців з Криму (відео)
Вартість даного проекту складе 160 мільйонів гривень
news-image

На півдні Херсонської області планують побудувати житлове містечко для переселенців з окупованого Криму. Як повідомив у Facebook заступник голови Херсонської ОДА Сергій Козир, вже сформовано конкретні пропозиції, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

У грудні минулого року відбулося засідання Ради розвитку громад та територій, на якому Президент України Володимир Зеленський закликав скоординувати зусилля державної влади та органів місцевого самоврядування для запуску державних програм, спрямованих на забезпечення житлом учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні ми передбачаємо можливість в короткий термін збудувати відповідне житло м. Генічеську, враховуючи географічне розташування міста відносно тимчасово окупованої території АР Крим, - написав він.

За словами чиновника, на земельній ділянці площею у 4,5 га планують побудувати шість чотириповерхових будинків двохпід'їздних будинків - усього на 336 квартир. Передбачається, що вартість даного проекту складе 160 мільйонів гривень. 

Зараз ми готуємо звернення до Міністерства розвитку громад та територій України, щоб отримати фінансову підтримку та розпочати необхідне для нашої області будівництво, - зазначив Козир.

Читайте також: На зруйноване житло Донбасу в бюджеті України заклали 40 мільйонів гривень