Суспільство
13 січня 2020
Милованов розповів про успіхи «спиртової» реформи
Збільшення обсягу реалізації легального спирту пропорційно збільшенню акцизу
news-image

Міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що в січні 2020 року ДП "Укрспирт" продала у два рази більше спирту, ніж за аналогічний період 2019 року, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, в нинішньому році підприємство продало 440, 60 000 декалітрів спирту, а рік тому за цей період було продано 255, 17 000 декалітрів спирту, зазначає міністр у своєму Facebook.

Ці цифри свідчить не про те, що ми стали виробляти чи споживати більше алкоголю в країні, а про ефективну боротьбу з тіньовим обігом спирту. Держава зосередила увагу на ліквідації усіх можливих схем виробництва контрафактного спирту, які раніше існували на заводах підприємства", - заявив в. о. голови ДП "Укрспирт" Сергій Блескун.

За словами Милованова, збільшення обсягу реалізації держпідприємством спирту пропорційно збільшенню акцизу, а значить має привести до збільшення надходжень в бюджет. У січні поточного року буде працювати 10 заводів "Укрспирту", в той час як рік тому діяло лише 7. В даний час "Укрспирт" готують до передачі до Фонду державного майна.

Читайте також:МЗС підготував пропозиції щодо виходу України з органів СНД та денонсації договору про дружбу з РФ