МАУ припинить польоти в Таїланд: що буде з рейсами в ОАЕ
Це зумовлено тим, що літакам МАУ доводиться облітати Іран після того як там був збитий літак української авіакомпанії.
news-image

Авіакомпанія МАУ може найближчим часом закрити рейси до Бангкока, а перельоти в Дубай залишаються під питанням. Це зумовлено тим, що літакам МАУ доводиться облітати Іран після того як там був збитий літак української авіакомпанії.

Про це в інтерв'ю LB розповів президент МАУ Євген Дихне. Він уточнив, що політ до столиці ОАЕ через територію Ірану займав раніше 5,5 години і 6 годин у зворотному напрямку. Тепер на це буде потрібно трохи більше 8 годин, оскільки літакам потрібно буде робити дозаправку.

Відповідаючи на питання, чи скасовуватимуть найближчим часом рейси в Дубай через те, що облітати Перську затоку економічно невигідно, Дихне сказав:

Дубай – під питанням. Як його виконувати, яким повітряним судном? Ми "дев’ятисоткою" ( Boeing 737-900), найважчою, не долітають туди без посадки. Зараз сісти можна в Ларнаці або в Анталії на дозаправку. Варіанти є, якщо ми знайдемо їх доцільними. Нам же ще потрібно конкурувати з тими, хто не облітає цей район".
Бангкок, напевно, ми закриємо. Зараз ми літаємо туди вже в збиток. Просто вивозимо пасажирів, які купили заздалегідь квитки. Зараз сезон відпочинку, і ми просто повинні довиконати зобов'язання перед масовим туризмом. Після цього періоду цей напрямок ми закриємо, – розповів президент МАУ.

Щодо польотів з Києва до Пекіна, то, за словами Дихне, відновлення рейсів до столиці Китаю можливо "тільки в разі, якщо ми повернемося колись до первісного маршруту" (тобто через територію Росії).

Плюс 3 години на колі, занадто багато пального витрачалося на обліт. У тих цінових категоріях, в яких обслуговується цей рейс, ми не могли його виконувати далі. Його треба було закривати значно раніше", – сказав глава МАУ.

Щодо відновлення рейсів до Тегерана, Дихне категорично заявив, що зараз такі варіанти навіть не розглядаються.

Читайте також:Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану