Політика
15 січня 2020
Опубліковано закон про покарання за «кнопкодавство»
Законом встановлюється кримінальна відповідальність за вчинення нардепом "кнопкодавства".
news-image

Опубліковано закон про покарання народних депутатів за "кнопкодавство". Документ опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Законом встановлюється кримінальна відповідальність за вчинення народним депутатом будь-яким способом голосування на засіданні Ради замість іншого депутата ВР ("кнопкодавство").

Відповідно до статті 216 Кримінально-процесуального кодексу України, досудове розслідування таких кримінальних правопорушень здійснюватимуть слідчі органів Державного бюро розслідувань.

У разі виявлення на пленарному засіданні журналістом, акредитованим при Верховній раді, факту порушення вимог щодо особистого голосування шляхом голосування замість іншого народного депутата, такий журналіст має право подати заяву до Апарату Верховної ради про виявлений факт разом із відповідними матеріалами фотозйомки або відеозапису", - сказано у тексті закону.

Нагадаємо, позавчора президент Володимир Зеленський підписав цей законопроект. А до цього Верховна рада прийняла закон про покарання за "кнопкодавство".

Читайте також:Перше засідання ВР: двоє опоблоківців попались на кнопкодавстві