Політика
25 лютого 2015
Депутат-дисидент з Держдуми розповів, як йому живеться після голосування по Криму
Ілля Пономарьов був єдиним депутатом Державної Думи РФ, який проголосував проти анексії Криму
news-image

Депутат Державної Думи РФ Ілля Пономарьов, єдиний депутат, який проголосував проти анексії Криму, сподівається повернутися додому в травні, після закінчення судової заборони. Про це він розповів на прес-конференції в Києві, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на "Главное".

«Пройшов рік з того самого голосування, і виявилося, що я був правий, проголосувавши проти анексії Криму. Події стали розвертатися, як і передбачалося. Мені всі колеги-депутати та російські ЗМІ говорили, що ті, хто голосували за анексію - голосували за мир, щоб не пролилася кров. Але я говорив, що вони проголосували за війну », - сказав Пономарьов.

При цьому депутат зазначив, що після пам'ятного голосування він не може потрапити додому, бо через судове рішення не може в'їхати в Росію.

«Не хочу називати це еміграцією, але я вже довго не можу в'їхати не територію Росії. Це пов'язано з голосуванням по Криму. Але це не результат голосування щодо анексії, а для того, щоб запобігти голосуванню по другому питанню щодо України. Як відомо, 14 серпня скликалася позачергова сесія, де передбачалося обговорити питання про офіційне введення військ на територію України, що в реальності і сталося. Наші солдати таки були відправлені в Україну. Правда, офіційні підрозділи, як каже Путін, вирушили добровольцями. А, як всі знають, це відбувається добровільно-примусово. У такому добровільно-примусовому порядку був відданий наказ у серпні », - зазначив Пономарьов.

На його думку, в Кремлі хотіли, щоб дане голосування було одноголосним, тому до травня Пономарьову заборонений в'їзд в РФ.

«У мене немає постійного місця проживання. Велику частину часу я проводжу в США, де в якості експерта допомагаю розробляти план подальшого розвитку Росії після того, як Путін піде з поста президента. Моя сім'я перебуває в Росії, тому у нас багато сімейних складнощів », - додав він, пояснюючи, що і сім'я, і його виборці підтримали його рішення про голосування з питання Криму.
Читайте також: Російська Держдума подумує звинуватити Україну в "екоциді" Криму

Нагадаємо, раніше Ілля Пономарьов пояснив журналістам, що трапилося з його рахунками після відмови депутата підтримати анексію Криму.

"Основна причина мого перебування в Америці - це те, що на мої рахунки і активи накладено арешт і заборонено перетинати кордон, тобто я фізично не можу повернутися. Причина, по якій пристави діють, повинні закінчиться до травня, тобто ті гроші, які збираються з моєї заробітної плати - повинні погасити борги, які вони мені намалювали ", - зазначив він.