Кардинальних змін немає, але дещо треба узгодити
Розгляд закону «про неповернення ПриватБанку Коломойському» перенесуть на лютий – НБУ
news-image

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова повідомила, що законопроєкт №2571, який має унеможливити повернення виведених з ринку банків колишнім власникам, на цій сесії Верховної Ради депутати розглянути не встигнуть, пише «Є!»  з посиланням на mind.ua.           

Про це вона заявила під час пресбрифінгу з журналістами.

Прийняття законопроєкту №2571, який у народі вже охрестили законом «про неповернення ПриватБанку Коломойському», є однією з вимог МВФ для схвалення нової трирічної програми для України на $ 5,5 млрд.

Втім раніше лютого цей закон у Верховній Раді розглядатися не буде.

Ця сесія є коротка, і вона завершується на цьому тижні, й ми вже не встигаємо. Але до лютого в нас є час доопрацювати з комітетом, пройти комітет і вийти на початок лютого. Тому я знову ж таки оптимістично ставлюся до цього», – прокоментувала Рожкова.

Вона також повідомила, що наразі законопроєкт перебуває на стадії доопрацювання у профільному комітеті.

Там немає якихось кардинальних змін. Просто є окремі позиції, яка нам потрібно узгодити. …Нам потрібний час на узгодження певних позицій. Порядок роботи був такий, що ми працювали в т.ч. з консультантами, нашими міжнародними партнерами, напрацювали проєкт і віддали його комітету, а зараз йде процес узгодження», – прокоментувала Рожкова.

Заступниця голови НБУ також наголосила, цей закон однозначно є prior action (попередньою умовою) від МВФ.

Головне, що законопроект є», – додала вона та зазначила, що наразі про дедлайни участі в раді директорів МВФ мова не йде, а низку вимог МВФ із розряду prior actions Україна вже виконала.

Читайте також:СБУ завадила чиновникам міськради Тернополя приватизувати за безцінь історичну будівлю. ФОТО