2019 рік став другим із найтепліших в історії метеоспостережень
Океан нагрівається зі швидкістю 5 атомних бомб в секунду
news-image

Міжнародна група вчених вивчила дані про температуру Світового океану з 50-х років минулого століття і до теперішнього часу. У 2019 середня температура виявилася на 0,075 градуса вище, ніж середня за період з 1981-го по 2010 рік. Хоча назване вченими число здається невеликим, Futurism зазначає, що «обігрів» Світового океану вимагає величезної кількості енергії, пише «Є!»  з посиланням на itsider.com.           

За словами одного з авторів дослідження, за останні 25 років надлишкове тепло, поглинене океанськими водами через глобальне потепління, можна порівняти з енергією 3,6 мільярда викинутих атомних бомб — це загрожує не тільки водним мешканцям, а й всій планеті в цілому. А енергія їх вибуху дорівнювала б приблизно 63 трильйонам джоулів.

Уявіть, що кожна людина на Землі нагріває світовий океан сотнею фенів», — говорить Джон Абрахам, колега одного з авторів дослідження.

Вчені закликали людей усвідомити масштаби глобального потепління і перейти до дій: розумно використовувати енергію і скоротити викиди парникових газів, наприклад.

Читайте також:Знайдені мікроорганізми можуть вирішити проблеми людства - забруднення навколишнього середовища