Політика
18 січня 2020
Україні не потрібен прем'єр, який не здатний контролювати свій рот - Савінцев
Всій країні стало відомо, що Володимир Зеленський має примітивне уявлення про економіку, а сам прем'єр - профан
news-image

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку на наступний день після оприлюднення розмови, з якої всій країні стало відомо, що Володимир Зеленський має примітивне уявлення про економіку, а сам прем'єр - профан.

Сергій Савінцев пропонує подивитися на цю ситуацію під іншим кутом.

В Україні часто при владі були профани в економіці. На їх фоні Гончарук справді виглядає профаном, хоча б тому, що ні його ні членів Кабінету міністрів ще жодного разу не запідозрили у корупції або марній розтраті державних коштів заради збереження власного рейтингу. А це, погодьтесь, для українських чиновників, вже чимале досягнення.

Сергій Савінцев, зазначає, що, на щастя, Зеленський вже зібрав у своєму кабінеті усіх силовиків та доручив їм у двотижневий термін з'ясувати, хто прослуховував Гончарука. Водночас Савінцев радить президенту шукати прослуховувачів серед тих, хто був запрошени до його кабінету та перевірити чи не прослухали його самого.

Ще Савінцев зауважив факт, який сильно ріже вухо - це мова. 

В Україні досить багато російськомовних українців, але вони, на відміну від голови уряду, не є лицемірами. Бо як з'ясувалось Олексій Гончарук спілкується українською виключно на камери, а як тільки тільки вони зникають - переходить на мову окупанта.
Можна бути профаном в економіці, але потрібно думати коли, де і що ти робиш.

Савінцев підсумував, що оприлюднення розмов можна вважати конструктивною критикою президента, а конструктивна критика - це завжди добре.

Читайте також: В Ірані ідентифікували кількох загиблих в авіакатастрофі українців — Зеленський