Глава МВФ: світовій економіці загрожує повторення кризи 1920-х років
За останні два десятиліття знизився рівень економічної нерівності між країнами, але в той же час він зріс між населенням багатьох із них
news-image
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва заявила, що світова економіка через глобальну нерівність та кризу фінансового сектора може зазнати чергової кризи, яку можна порівняти з подіями Великої депресії 1920-х років.

Про це, як повідомляє пресслужба МВФ, Георгієва розповіла під час виступу в Інституті міжнародної економіки Петерсона, пише «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

За її словами, за останні два десятиліття знизився рівень економічної нерівності між країнами, але в той же час він зріс між населенням багатьох із них. 

Приміром, у Сполученому Королівстві 10% найбагатшого населення має стільки ж статків, скільки й 50% найбіднішого, — повідомила Георгієва й додала, що схожа ситуація спостерігається й у більшості розвинених країн.
Певним чином ця тривожна тенденція нагадує раннє ХХ століття — коли технології та інтеграція рівною мірою призвели до першої «позолоченої доби», потім до «Ревучих двадцятих» і, зрештою, до фінансової катастрофи, — заявила глава МВФ.
Читайте також: У МВФ назвали умови затвердження програми для України