Війна
18 січня 2020
СБУ України розкрила механізм фінансування Росією місцевої «влади» у так званій «ЛНР»
Росія щорічно фінансує бойовиків "ЛНР" на суму 30 мільярдів рублів
news-image

Кошти надходять через банк невизнаної республіки Південної Осетії.

Росія створила на своїй території, а також на тимчасово окупованих районах Донбасу спеціальні фінансові установи, пише «Є!»  з посиланням на 24tv.ua.

З 2014 року, після запровадження в "ЛНР" території зони рубля, Росія ввела механізм фінансування апарату окупаційних органів влади.

Як працює фейкова схема фінансування Росією бойовиків на Донбасі

  • Для приховування прямої фінансової підтримки фейкових установ на окупованому Донбасі, Росія залучила банк невизнаної Південної Осетії. Через нього кошти з Росії потрапляють у так званий "державний банк "ЛНР"". Після цього, гроші розподіляються так званим "Мінфіном "ЛНР"" між окупаційною владою і силовим блоком.
  • Щорічний обсяг фінансування Росією "ЛНР" перевищує 30 мільярдів російських рублів, що складає понад дві третини від загальних потреб "бюджету" бойовиків.
  • Ключову роль у системі фінансування псевдореспубліки і її незаконних збройних формувань відіграють так звані "міністр фінансів" і директор "держбанку "ЛНР"". Вони підтримують постійні контакти з кураторами від урядових структур РФ, систематично виїжджають до Москви для узгодження виділення грошей для існування псевдореспубліки.

В СБУ заявили, що псевдочиновникам оголосили підозру у фінансуванні дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 3 ст. 110-2 КК). Вони оголошені у розшук. Найближчим часом обвинувальні акти направлять до суду для заочного засудження.

Читайте також:«Дуже гуманна організація»: верховний лідер Ірану став на захист КВІР, що збили Boeing, та звинуватив «американських клоунів»