Україна
19 січня 2020
Україна вимагає від британської поліції прибрати тризуб з антитерористичного посібника
Ситуація, коли тризуб включили до посібника щодо екстремізму, є обурливою, заявили у посольстві
news-image

Посольство України у Великій Британії вимагає від місцевої поліції прибрати згадку про тризуб з антитерористичного посібника.

Про це повідомляє українське диппредставництво, пише «Є!».

Там наголосили, що тризуб є гербом України, одним з її конституційних символів. Ситуація, коли тризуб включили до посібника щодо екстремізму, є обурливою, заявили у посольстві.

Немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо видалити тризуб з посібника й офіційно вибачитися, — йдеться у повідомленні.

Раніше видання The Guardian повідомило, що британська поліція включила до антитерористичного посібника низку ненасильницьких організацій, зокрема із захисту довкілля, наприклад, Greenpeace, а також націоналістичні угрупування. У частині з татуюванням можна побачити український тризуб, який підписано: «Український тризуб (націоналістичний)».

Зазначимо, що також у посібнику є символіка полку «Азов».

Цей посібник розіслали лікарям та викладачам у межах кампанії проти екстремізму.

Після обурення з боку екоорганізацій у поліції виправдались тим, що посібник нібито не визначає всі організації як екстремістські, а покликаний ознайомити з їхньою символікою.

Зі свого боку, представник організації «Повстання проти вимирання» зазначив: У документі чітко вказано, що не всі знаки та символи пов’язані з боротьбою з тероризмом. Але, якщо це так, навіщо включати їх у терористичний документ?.
Читайте також: Національний банк вводить у обіг банкноту найвищого номіналу – 1000 гривень