Суспільство
20 січня 2020
Україну вкриє густий туман: синоптики назвали області
Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий.
news-image

В Україні триває другий місяць зими, але погода залишилась осінньою – ні сніг, ні люті морози українцям не докучають. Проте вранці, 20 січня, більшість областей огорне густий туман, повідомляє 24 канал.

Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий.

Ще надвечір 19 січня туман накрив Волинську, Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернігівську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Одеську та Миколаївську області.Через погану видимість найбільш обережними варто бути водіям, аби не потрапити у ДТП.

Уночі та вранці 20 січня в більшості областей туман, видимість – 200-500 метрів, – розповіли синоптики.


Укргідрометцентр попереджає про туман в Україні

До слова, у понеділок погода в Україні буде теплою та сонячною. Температура повітря коливатиметься у межах 0+2 градусів тепла. Лише жителі східних регіонів відчують легенький мороз до -1 градуса.

Як водіям їздити в тумані: поради

Їзда в туман, або в умовах поганої видимості, – одна з найбільш ризикованих вправ, які доводиться освоювати водієві. Аби вберегти себе та своїх пасажирів, водіям варто дотримуватися кількох простих правил:

Зменшіть швидкість до такої, щоб видимої відстані вам вистачило для екстреної зупинки.

Увімкніть ближнє світло, щоб зробити свою машину помітною для інших учасників руху. Якщо машина укомплектована протитуманними фарами, включіть саме їх.

Не намагайтеся маневрувати, обганяти чи йти на випередження з іншими авто.

У заміських поїздках в густому тумані користуйтесь GPS-навігатором, екран якого буде підказувати загальний напрямок руху, майбутні повороти і транспортні розв'язки.

Читайте також:Весна висунула рожеві вушка з-за обрію нового року, - синоптик