Політика
20 січня 2020
Зеленський пояснив, чому Україна хоче ввести подвійне громадянство
Український уряд працює над питанням про можливе введення подвійного громадянства.
news-image

Український уряд працює над питанням про можливе введення подвійного громадянства. За словами Зеленського, це допоможе українській діаспорі зі США вільно повертатися додому.

Володимир Зеленський в інтерв'ю журналу Newsweek розповів, що українська молодь дуже позитивно ставиться до США, пише "Інтерфакс-Україна".

Ми сподіваємося, що більше наших молодих людей зможуть отримати чудову освіту в американських університетах, які є одними з найкращих у світі, – наголосив Зеленський.

Політик додав, що багато українців їдуть і набираються досвіду, але потрібно, "щоб наша діаспора в США могла вільно повертатися".

Чи в Україні зараз можна мати подвійне громадянство? 

Згідно з законом, якщо громадянин України добровільно набуває громадянства іншої держави, це є підставою для припинення громадянства України.

Проте не слід це розцінювати як заборону подвійного громадянства, оскільки втрата громадянства України відбувається не автоматично з набуттям громадянства іншої держави, а виключно з дня видачі Указу Президента України про припинення громадянства щодо певної особи.

Таким чином, твердження про заборону подвійного громадянства в Україні є помилковим.

Зауважимо, що у Кабміні мають кілька підходів до введення в Україні подвійного громадянства. Міністерство закордонних справ зараз працює над створенням відповідного законопроєкту.

Загалом розробити механізми надання громадянства етнічним українцям, які живуть в інших країнах, МЗС доручив Володимир Зеленський. Згодом глава держави доручив розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Читайте також:Лідера «Слуги народу» звинуватили у подвійному громадянстві: подробиці скандалу