Світ
20 січня 2020
У Китаї відкрився повністю роботизований ресторан
Китайська компанія відкрила ресторан, персонал якого повністю складається з роботів
news-image

Китайський технологічний гігант Country Garden Holdings Co. Ltd. відкрив в Гуанчжоу свій перший ресторан, в якому працюють в основному роботи, пише «Є!»  з посиланням на  comments.ua.

Ресторан під назвою Foodom, розташований в Новому місті Чжуцзян, в основному пропонує страви кухні Шунде, рідного міста засновника компанії Яна Гоцяна.

Офіціанти-роботи вітають клієнтів біля входу. Використовуючи систему штучного інтелекту, вони направляють клієнтів на свої місця, рекомендують спеціальні пропозиції дні і приймають замовлення. Їжа доставляється на столи через стрічковий конвеєр. Ресторан використовує роботів, щоб готувати, доставляти їжу, приймати замовлення і супроводжувати клієнтів.

Повідомляється, що роботи отримують навички у десяти кращих шеф-кухарів, використовуючи комп'ютерну програму, щоб відстежувати всі деталі, такі як контроль температури, інгредієнти і час приготування. Програма багаторазово налаштовується для досягнення необхідного рівня точності. Тільки на кухні знаходиться 32 робота, які готують їжу. Спробувавши страви, відомий місцевий шеф-кухар Лін Прат дав ресторану високу оцінку.

Але в такому бізнесі є і свої підводні камені. Наприклад, ресторан Zume Pizza, що належить компанії SoftBank і також використовує високий ступінь автоматизації, серйозно постраждав через надмірні витрати грошей і відсутність постійної фінансової підтримки. У листопаді 2019 року Zume закрила свій піцерійний бізнес і перейшла на виробництво продуктів харчування і послуг. Потім, у січні 2020 року, компанія звільнила 400 співробітників, щоб додатково скоротити витрати.

Читайте також:Panasonic показав прозорий телевізор майбутнього (фото, відео)