Iнтерв’ю
21 січня 2020
Діяльність цього Кабміну не влаштовує багатьох, хто виявився відрізаний від потоків, - Роман Грищук
Роман Грищук стверджує, що гроші з грального бізнесу мають йти на освіту і науку.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Романом Грищуком, народним депутатом України від партії "Слуга Народу", керівником студії «Мамахохотала», телеведучим, актором.

Кор.: Як ви бачите скандал з Гончаруком? Кому цей скандал потрібен? Як особисто Ви вважаєте, чи правильно відреагував Президент Зеленський на цю ситуацію?

Роман Грищук: Діяльність цього Кабміну не влаштовує багатьох, хто виявився відрізаний від потоків, плюс велика частина олігархів невдоволена реформаторською діяльністю Гончарука. Скандал, на мою думку, полягає в тому, що прем'єр-міністра можуть прослуховувати в будівлі Кабміну і я вважаю, що абсолютно правильні висновки з усього цього зробив Президент. Розуміючи, що це навмисна провокація, я більш ніж впевнений, що це нарізка вирваних з контексту фраз. Якщо б це мало слугувати відставці чи чомусь іншому, то мені подобається діяльність такого прем'єра, на якого не могли накопати чогось більшого. Ну і це явна провокація, адже Президент і прем'єр максимально коректно і правильно вийшли з цієї медійної атаки.

Кор.: Є інформація, що у партії Слуга Народу стався розкол. Які групи депутатів всередині партії зараз існують? Анна Скороход робила заяву, що депутатам партії Слуга Народу роздають по 5000 $ у конвертах. Що можете сказати з цього приводу?

Роман Грищук: Уже неодноразово і керівництво фракції, і окремі депутати особисто в інтерв'ю спростовували цю інформацію.

Кор.: Верховна Рада проголосувала за легалізацію грального бізнесу у першому читанні. Чи планується прийняти законопроекти про легалізацію медичного канабісу в Україні? Як особисто Ви до всіх цих питань ставитесь?

Роман Грищук: З приводу легалізації грального бізнесу. У першому читанні ми підтримали цей законопроєкт, важливо до другого читання його доопрацювати таким чином, щоб, по-перше, дійсно вивести цей ринок з тіні і він почав приносити гроші, по-друге, щоб ці гроші йшли на освіту. Відповідну правку я подав до законопроєкту, який ми прийняли в першому читанні, гроші з грального бізнесу мають йти на освіту і науку. З приводу легалізації медичного канабісу - я абсолютно це підтримую.

Кор.: Над якими законопроєктами Ви зараз працюєте, як депутат ВР?

Роман Грищук: По-перше, я зараз опрацьовую законопроєкт про гральний бізнес, тому що для мене важливо, щоб там залишилися освіта і наука, по-друге, разом з комітетом освіти і науки опрацьовуємо законопроєкт про управління та фінансування закладів вищої освіти. Це основний законопроєкт, над яким працює весь наш комітет.

Раніше ми писали, що Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов Гончарука.

Читайте також:Рада звільнила скандального Яременка з посади голови комітету