Суспільство
21 січня 2020
Названо основну причину зростання безробіття серед українців
Збільшення безробіття пов'язане з сезонністю роботи в селах
news-image

Міністерство економіки пояснило, чому в грудні рівень безробіття серед українських громадян виріс на 17% в порівнянні з листопадом, що зафіксовано в реєстрі Державної служби зайнятості, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, у грудні реєстрацію на пошук роботи подали 338,2 тис. осіб, що свідчило про приріст незайнятого населення і це обґрунтовується традиційним сезонним явищем. Адже, як відомо, ряд професій у селах та аграрних господарствах мінімально задіяні в зимовий період, зате будуть задіяні під час посівів і збирання врожаю.

Переважна більшість сільського населення залучено в сектор сільського господарства, який має сезонний характер. А отже з закінченням сезону польових робіт такі працівники схильні ставати на облік в Державній службі зайнятості на період тимчасової безробіття до початку нового сезону польових робіт. Це і призводить до такого помітного збільшення кількості зареєстрованих безробітних наприкінці року", - вказали в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Крім того, тут же зазначають, що поняття "рівень безробіття" і "рівень зареєстрованого безробіття" не є тотожними. Тільки 22% всіх безробітних звертаються за послугами до Державної служби зайнятості. Тобто статусу зареєстрованого безробітного має лише кожен 5-й безробітний українець, а отже, кількість безробітних значно більше кількості зареєстрованих безробітних".

Варто звернути увагу, що рівень безробіття в Україні за методологією Міжнародної організації праці, за 9 місяців 2019 року знизився до 8,1% порівняно з 8,6% за 9 міс. 2018 року", - резюмували в Мінекономіки.

Читайте також:Вчителька стала фігурантом службового розслідування, бо поскаржилася на борг по зарплаті