Політика
22 січня 2020
Делегацію ЄС на Раді асоціації Україна-ЄС очолить Боррель, українську - Гончарук
Під час засідання Ради асоціації 28 січня в Брюсселі сторони розглянуть хід виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС та "події, пов'язані з суверенітетом і територіальною цілісністю України".
news-image

Делегацію Європейського Союзу на Раді асоціації Україна-ЄС очолить високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, українську - прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає interfax.

Як зазначено в прес-релізі, поширеному прес-службою Європейської ради в середу, під час засідання Ради асоціації 28 січня в Брюсселі сторони розглянуть хід виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС та "події, пов'язані з суверенітетом і територіальною цілісністю України".

У роботі Ради також братиме участь комісар із питань сусідства та розширення Олівер Вархелі.

Міністри розглянуть хід виконання Угоди про асоціацію з акцентом на глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA). Вони зосередяться на кількох сферах, які становлять інтерес: політичні реформи, верховенство закону і безпека та економічне співробітництво", - зазначають у Європейській раді.

Крім того, сторони обговорять поточну ситуацію на сході України та реалізацію Мінських угод, зокрема гуманітарні питання.

Рада обговорить питання про невизнання Російською Федерацією незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. "Східне партнерство" і регіональні питання також стоять на порядку денному", - йдеться в прес-релізі.

Читайте також:Дмитро Кулеба розповів про амбіції України напередодні засідання Ради Асоціації з ЄС