Україна
22 січня 2020
Найголовніше за день: День Соборності України, можливе завершення співпраці з МВФ та Іран залишає в себе чорні скриньки українського літака
Читайте про найголовніші події дня, 22 січня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 22 січня.

День Соборності України

В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначається День Соборності.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди 101 річниці Дня соборності

Вже традиційно в цей день кияни з’єднують живим ланцюгом Правий та Лівий береги Дніпра, символізуючи об’єднання УНР та ЗУНР.

Дві колони людей зустрілися посередині моста Патона.  Люди скандували «Одна єдина соборна Україна» та тримали в руках прапори України.

Можливе завершення співпраці з МВФ

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що наступна програма співпраці з МВФ може стати останньою.

Україна все ще потребує фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ), проте нова трирічна програма розширеного фінансування EFF, попередньої домовленості про яку було досягнуто наприкінці минулого року з менеджментом фонду, може стати останньою, вважає міністр фінансів Оксана Маркарова.

Іран залишає в себе чорні скриньки  українського літака

Міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі заявив у середу, що чорні скриньки зі збитого українського літака є одними з основних об’єктів для вивчення інциденту і повинні залишитися в Ірані.

У разі будь-яких проблем з розшифровкою чорних скриньок будуть вжиті необхідні рішення, "щоб попросити інші залучені сторони про допомогу".

Раніше стало відомо, що «Укртрансгаз» повідомив про арешт майна компанії та коштів на її рахунках.

Читайте також:Заробляти чи страждати? Чому Новосад сказала все правильно