Україна
23 січня 2020
Найголовніше за день: візит Президента України до Ізраїлю, переговори щодо звільнення українців та електронний перепис населення
Читайте про найголовніші події дня, 23 січня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 23 січня.

Візит Президента України до Ізраїлю

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Держави Ізраїль.

Президент візьме участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц.

Крім того, Володимир Зеленський проведе зустрічі з керівництвом Ізраїлю та представниками ізраїльських ділових кіл.

Пізніше Президент Володимир Зеленський заявив, що не піде на форум з Голокосту в Ізраїлі.

Зеленський розповів, що через величезний інтерес до Всесвітнього форуму пам'яті Голокосту обмежена кількість місць і важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю трагедію.

Вирішили передати моє місце і місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно... Але на основний захід повинні потрапити ті, хто на це більше заслуговує.", - зазначив він.

Переговори щодо звільнення українців

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна проводить переговори щодо звільнення утримуваних громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території та в Росії, повідомила пресслужба Офісу президента.

Два треки, два списки. Список ми погодили у Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек – обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек – ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців – всіх, включно з кримськими татарами, інших українців, які перебувають на території Росії", – сказав Глава держави у коментарі ЗМІ в Єрусалимі.

 Електронний перепис населення

В Україні замість традиційного провели електронний перепис населення. Наразі в Україні мешкають 37 мільйонів 289 тисяч осіб. Оцінка не охоплює непідконтрольні території Криму, Донецької та Луганської областей. Відповідно до результатів дослідення, в Україні 20 мільйонів 900 тисяч жінок і 17 мільйонів 280 тисяч чоловіків. У порівнянні з попереднім переписом 2001 року населення України скоротилося на 11 млн людей.

Жінки за чисельністю переважають чоловіків майже у всіх вікових групах. 

Також повідомляли, що 307 - стільки у Верховній Раді 9 скликання  депутатів, які вважають себе прикладом для наслідування сімейних цінностей.

Читайте також:Названо джерела китайського віруса