Події
27 січня 2020
Україна зможе запустити планетарний флешмоб
Активісти планують масштабну акцію з висадки понад мільйона дерев по всій Україні
news-image

Активісти та представники бізнесу в березні проведуть масштабну акцію з висадки понад 1 млн дерев по всій Україні й закликають громадян, які проживають на території країни та за її межами, приєднатися, щоб таким чином покращити імідж України в очах усього світу, пише «Є!»  з посиланням на unian.ua.            

Про це на прес-конференції заявила гендиректор національного проекту «Книга рекордів України» Ганна Крисюк, зазначивши, що акція «1 мільйон дерев за 24 години» проходитиме 20 березня в рамках всеукраїнського проекту «Озеленення України».

Український старт стане дуже серйозним стартом глобального проекту. Я думаю, що це має бути більше, ніж 100 мільйонів дерев, і не лише в Україні, Європі, але й усюди. Тому ми повинні об'єднуватися й робити це усвідомлено», - сказала вона, зазначивши, що 100 млн дерев передбачено висадити глобальною ініціативою, яка передбачає участь багатьох країн.

Крисюк пояснила, що йдеться не лише про один день висадки дерев, це великий річний проект, який передбачає освітні майстер-класи, конкурси, спортивні забіги та видання підсумкової книги, в якій будуть показані всі області та регіони України, що висаджували дерева.

Ви можете самі все організувати. Знайти саджанці та організувати процес висадки біля кожної школи, приміром, і всюди, де є можливість. А можна підключатися до наших ділянок - де є відкриті майданчики, де буде вже підготовлена земля, інвентар і все інше», - сказала Крисюк.

За її словами, також можна виступити співорганізатором і запросити волонтерів, оскільки важливо все архівувати за допомогою фото та відео. Згодом буде видана книга та відео, що розповсюджуватиметься в усьому світі.

Присутній на прес-конференції засновник ділового клубу «CEO Club Ukraine» Сергій Гайдайчук сказав, що ідея створення проекту виникла у відповідь на глобальні виклики зміни клімату, які стоять перед людством. Крім того, для України це можливість заявити про себе як про соціально відповідального партнера.

Виклик номер один у світі - це кліматичні зміни. Мені здається, що зараз ідеальний час показати всьому світу, що Україна може йти попереду всієї планети, не просто просити, а може дати», - сказав він.

Гайдайчук зазначив, що після того, як засновник і беззмінний президент Всесвітнього економічного форуму в Давосі Клаус Шваб заявив про необхідність висадити трильйон дерев до 2030 року, багато країн взяли на себе зобов'язання по 200-300 млн дерев висадити протягом 10 років. Якщо наша країна покаже реальні дії, то це створить позитивний імідж на міжнародній арені.

Уявіть, якщо Україна 20 березня зробить планетарний флешмоб, не лише всередині країни, але й по всьому світу зробити такий жест - висадити кілька мільйонів дерев, і ми покажемо всьому світу: поки ви заявляєте й плануєте на десятки років, Україна взяла й зробила це через два місяці після Давосу», - підкреслив він.

Проект ініційовано діловим клубом «CEO Club Ukraine» спільно з «Книгою рекордів України».

Читайте також:Кліматичні катастрофи є головною загрозою для світової економіки — форум у Давосі