Події
28 січня 2020
МЗС радить українцям тікати з Китаю
У зв’язку з поширенням короноавірусу посольство України в КНР рекомендує українцям, які там перебувають, залишити країну.
news-image

У зв’язку з поширенням короноавірусу посольство України в КНР рекомендує українцям, які там перебувають, залишити країну. Про це  пише Українська Правда.

У зв’язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Посольство України в КНР настійливо рекомендує українським громадянам, які перебувають на території Китаю, виїхати з цієї країни в разі наявності такої можливості".

Як повідомляється, українські дипломати підтримують контакти з відповідними органами КНР. Проробляють всі можливі варіанти надання допомоги співгромадянам, які перебувають у містах провінції Хубей, щодо яких застосовано карантинні обмеження.

Серед іншого вивчається й можливість їхньої евакуації, на випадок, що таке рішення буде прийняте керівництвом України.

Американські дослідники Центру системних наук та інженерії при Університеті Хопкінса запустили сайт для моніторингу поширення смертельного вірусу 2019 nCoV з Китаю.

Він являє собою інтерактивну карту з останніми даними щодо його поширенні від Всесвітньої організації охорони здоров’я та центрів по боротьбі з хворобою у США, КНР і країнах Європи.

Раніше ми писали, що від нового коронавірусу в Китаї померли вже понад 100 людей, інфіковані 4,5 тисячі.

Читайте також:Китайський коронавірус та економіка: чому падають ціни на нафту?